Vrijwilligerswerk

Zorgboerderij Kings and Queens i.o. wordt vanaf het prille begin gedragen door vrijwilligers. Op een bepaald moment vóór 2008 werkten 8 Ghanese vrijwilligers met de oprichtster Margaret Adutwumwaa ter ondersteuning van 15 kinderen met een verstandelijke beperking!

Op het verzoek van NGO Kings and Queens is Rising Stars vrijwilligersvergoedingen ( allowances ) gaan betalen om daarmee meer continuïteit in het team te krijgen. De allowances worden jaarlijks wat verhoogd. Op den duur zal Kings and Queens normale salarissen gaan betalen.

Jaap en Henny Matser werken zelf ruim één maand per jaar als vrijwilliger in het project. Vaak worden zij vergezeld door familieleden of andere relaties.

Mara met de kinderen

Mara met de kinderen

Daarnaast trekt Kings and Queens jaarlijks enkele vrijwilligers uit het buitenland aan via vrijwilligers-organisaties. Deze vrijwilligers financieren zelf hun reis- en verblijfskosten. Sommigen hebben een opleiding en ervaring op het terrein van de (gehandicapten-)zorg. Zij blijven vaak maar korte tijd in het project.

Rising Stars bemiddelt ook vrijwilligers uit Nederland naar de zorgboerderij in Offinso. Bij voorkeur zijn dat jonge mensen met een opleiding en enige ervaring in de begeleiding van kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Wij adviseren hen om zich minimaal 2 maanden in te zetten.

Vrijwilligster Marina krijgt een oorkonde

Vrijwilligster Marina krijgt een oorkonde

Rising Stars informeert en ondersteunt de vrijwilligers en geeft hen tips over de situatie in Ghana, reizen door Ghana, de mogelijkheid om in een guesthouse of gastfamilie te verblijven en het verblijf in de zorgboerderij. De vrijwiligers worden echter niet door Rising Stars zelf uitgezonden, maar hebben een overeenkomst met NGO Kings and Queens in Offinso.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Rising Stars.

Share

Geef een reactie