Project thuisondersteuning in Offinso

Sinds februari 2013 hebben we, vrij spontaan, besloten om twee jongemannen met een meervoudige beperking thuis in Offinso te ondersteunen. Antwi was toen 20 jaar en Papa Yaw 23 jaar.

papa jaw

Papa Jaw

antwi

Antwi

 

 

 

 

 

Wij kenden hen al enkele jaren, toen zij opgevangen werden in een schoolinternaat voor lichamelijk beperkte jongeren in Offinso, die een beroepsopleiding volgen. Dat internaat kon de intensieve verzorging niet meer aan en heeft de ouders, respectievelijk moeder ‘gevraagd’ om hun zoon weer zelf, thuis te verzorgen.

Enkele buitenlandse vrijwilligers en wijzelf ( jaap, henny en esther) hebben hen uiteindelijk gevonden en geconstateerd dat extra ondersteuning nodig was. Esther en haar moeder ondersteunen persoonlijk Antwi. Een groep vrijwilligers uit Europa, waaronder Esther en enkele Rising Stars donateurs, heeft een plan opgesteld om Papa Yaw te ondersteunen. Papa Yaw woont sinds 2014 weer bij zijn vader en diens gezin in Namon. Met financiële ondersteuning vanuit Rising Stars lukt het vader prima om Papa Yaw thuis te laten wonen zonder negatieve invloed van de directe omgeving. Voor Papa Yaw zoeken wij nog naar enkele donateurs.

Helaas is de jonge Antwi in augustus 2014 plotseling overleden. Wij zijn blij dat hij met ondersteuning van enkele donateurs uit Nederland nog enkele jaren bij zijn ouders en familie heeft kunnen wonen.

In 2015 zijn wij gestart met de ondersteuning van Adjei Charles, die ook in het schoolinternaat in Offinso woonde. Met onze hulp kon hij in 2015 de Junior High School afronden en toegelaten worden tot een Senior Highschool in Mampong. Hij is anno 2016 22 jaar geworden en zeer gemotiveerd om door te leren.

Al enige jaren draagt Rising Stars financieel bij aan de schoolkosten van de twee bij hun vader wonende jonge meisjes, Cindy en Juliet in Offinso..

In 2016 zijn we in contact gekomen met de 6 jarige Aba. Zij is een meisje met een meervoudige beperking, die bij haar ouders en broertje en zusje thuis in Offinso woont. Samen met andere hulpverleners stimuleert Rising Stars haar verblijf thuis en aangepaste ondersteuning en behandeling.

Voor meer info kan je mailen naar: jaapmatser@rising-stars.nl

 

Share

Geef een reactie