Doneren

Meehelpen door te doneren.

Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso wordt ontwikkeld en uitgebreid door donaties, die we jaarlijks ongevraagd en gevraagd mogen ontvangen.

Doneren kan in natura, via het verlenen van diensten, of in geld met of zonder tegenprestatie. Doneren met een tegenprestatie noemen we sponsoring.

Doneren in natura: af en toe krijgen we van mensen goederen aangeboden en soms vragen we ook hierom. Deze goederen gaan meestal in onze koffers mee naar Ghana en soms via een container. Goede voorbeelden van donaties in natura zijn: speelgoed ( duplo!); kleding; gereedschappen; Vlisco-stoffen; laptop/pc; pampers; kunstkaarten voor de verkoop; een wereldontvanger.

Doneren via dienstverlening: in Nederland krijgen we veel hulp van mensen die – af en toe, eenmalig of bij herhaling – iets voor Rising Stars en de Zorgboerderij willen doen. Voorbeelden: het monteren van ons filmateriaal tot een mooie DVD-film; het maken van kleding of textielproducten voor de verkoop; het ondersteunen van het maken van deze website; assisteren als verkoopster in onze verkoopkraam; een bouwtekening maken of aanpassen; als ‘ambassadeur’ ons project onder de aandacht brengen en Rising Stars in contact brengen met potentiële donateurs/fondsen/vrijwilligers, etc.

Ook voorbeelden van dienstverlening in Ghana zijn: als orthopedagoge vrijwillig enkele maanden gaan werken in de zorgboerderij; als miMakkus clown enkele weken gaan communiceren met de kinderen in de zorgboerderij.

Doneren via financiële ondersteuning: dit is natuurlijk in deze fase het belangrijkste middel om de Zorgboerderij als project te ontwikkelen. Rising Stars zoekt regelmatig contact met individuele donateurs, fondsen, serviceclubs, scholen, kerken, kringloopwarenhuizen en bedrijven. Soms is het mogelijk of gewenst om een tegenprestatie te leveren. In dat geval is er sprake van sponsoring. Dankzij onze flyers melden donateurs zich soms ook zelf. Sinds 2007 hebben we met hulp van deze financiële ondersteuning geweldig veel kunnen doen ten gunste van de zorg-boerderij.

In veel gevallen worden heldere afspraken gemaakt over de besteding van deze financiële donaties. Bij voorbeeld: aankoop van meubilair; laten maken van kleding voor de kinderen; onderdelen van de bouw van de eerste woonvoorziening voor 10 kinderen/jongeren; aankoop van een korenmolen; aankoop van een rolstoel; aankoop van land voor de boerderij, etcetera. Altijd wordt de besteding van deze geoormerkte donaties door ons teruggemeld aan de donateur/fonds. In een enkel geval wordt nader overlegd over een gewenste wijziging van de gemaakte afspraak.

Bent u in één van de genoemde mogelijkheden geïnteresseerd: neem dan via de website of per mail of per telefoon contact met ons op,

of benut ons Rising Stars bankrekeningnummer in Nuenen, dat dag en nacht bereikbaar is

via:  13 46 34 438  Rabobank Nuenen.

Het IBAN rekeningnummer is: NL09 RABO 0134634438.

Voor het buitenland is onze BIC code: RABONL2U

 

Share

Geef een reactie